Magicka


Magicka nedir?
Magicka, elementleri kombine ederek yeni büyüler oluşturabileceğiniz, arkadaşlarınızla ya da tek başınıza oynuyabileceğiniz bir RPG (Role Playing Game) oyunudur. Magicka da amaç kötü yaratıklara ve büyücüler ile mücadele etmek ve oyundaki diğer karakterlere yardım etmek. Sayısız büyü seçeneği ve kombine özelliği ile isterseniz size doğru gelen yaratıklara ateş topu atabilir isterseniz üstünüzü taş ile kapatarak vurmalarını engelleyebilirsiniz. Oyunda 8+2 tane element var bunlar q water, w life, e protection, r snow, a lightning, s arcane, d earth ve f fire olmak üzere 8 bunlardan water ile fire kombinesiyle oluşan steam yani buhar ve water ile snow un kombiniseyile oluşan ice yani buz u da katarsak 10 farklı element bulunuyor, aynı anda 5 tane elementle büyü yapabiliyoruz istersek 5 tane arcane birleştirebiliriz yada 5 farklı elementi karıştırarak daha güçlü büyüler elde edebiliriz.


Bunun dışında oyun içinde gitmemiz gereken yollar dışında gizli kapılar, geçitler, sandıklar bulabilirsiniz bu sandıklardan alıcağınız asa lar, silahlar, tüfekler ve büyü kitapları gerçekten işinize yarayacaktır, büyü kitaplarından öğreneceğiniz büyüler normal elementlerle yapılanlardan farklı ve yapması daha karşmaşıkdır fakat bu büyüler ile zamanı yavaşlatabilir, yağmur yağdırabilir, düşmanlarınızın kafasına yıldırım düşürebilirsiniz.


Kısaca büyü kombinesine örnek vermek gerekirse, sadece earth elementine 1 kez basıp fırlattığımızda küçük bir taş atarken 5 kere earth elementine bastığınızda kaya parçası fırlatıyor yada isterseniz 4 earth 1 fire gibi bir kombine yapabilir bunun ile büyük bir kayayı alevli şekilde fırlatabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder