Hepimiz biliyoruz ki ön satış (pre-order) ülkemizde pek yaygın olan bir anlayış değil. Elbette yeni yeni kendini göstermeye başlayan PSN Türkiye Mağazası'nda veya çeşitli mağazalarda büyük bir hayran kitlesi tarafından takip edilen oyunları önceden sipariş verip asıl oyunun yanında çeşitli "hediyelere" sahip olma şansımız oluyor. Oyunun müziklerinin bulunduğu CD'ler, haritalar, t-shirtler... Veya daha ucuza kaçan firmalar için iki tane fazladan kostüm, fazladan avatarlar... Şimdi sıkı durun çünkü Hitman: Sniper Challenge ön satış hediyesinin ne kadar cezbedici olabileceğinin en büyük kanıtlarından biri ve vaat ettikleri gerçekten hoşunuza gidecek.




Grafikler çok etkileyici gözüküyor.

           Öncelikle bu içeriğin sadece oyunu ön satışla alanlara özel olduğunu söyleyerek başlayayım. Hitman: Absolution'ın kasım ayından önce piyasaya çıkmayacağını göz önüne alırsak, böyle bir hamlenin hem oyunun tanıtımını yapıp ön satış sayısını arttırmak, hem de kasım ayında oyuncuları nelerin beklediği konusunda bir fikir oluşturmak amacıyla hazırlandığı konusunda kuşkumuz yok. Peki Sniper Challenge gerçekten amacına ulaşmış bir tek-başına-DLC (stand-alone-DLC) mi?

          Adından da anlaşılacağı gibi, oyun Hitman'in keskin nişancılık yeteneklerini kullandığınız, bir bina tepesinde size verilen görevdeki ismi/isimleri öldürmeye çalıştığınız kısa bir oyun. Hedefiniz, silah üreticisi bir şirketin seneden seneye düzenlediği partiye kısa bir ziyaret yapan CEO'su. Yanında opsiyonel hedefler olarak bir dizi koruyucusu da bulunuyor. Ve asıl heyecan ise şimdi başlıyor. Çünkü verilen görevi tamamlamanız gereken 15 dakika süre içerisinde asıl amacınız yapabileceğiniz en yüksek puanı yapmak. Hedeflerinizi kafasına ateş ederek öldürmek, gizlilik içerisinde öldürmek, arkalarında iz bırakmayacak şekilde öldürmek ve bunun yanında bir yığın varyasyon sayesinde skorunuzu maksimuma çıkartıp hem global bir listede hem de arkadaşlarınızın da bulunduğu bir listede yarışıyorsunuz.

            Suikast işi basit gibi görünebilir fakat hiç de öyle değil. Göreve başladığınız gibi verilen suikastçi silahınızı kullanarak hedefleri öldürürken dikkat çekmemeli, atışlarınızı mümkün olduğunca profesyonel şekilde yapmalısınız. Örneğin bir hedefi balkonun kenarına kadar takip edip tam kenarda öldürüp aşağıya yuvarlanmasını sağlayarak hem alacağınız puanları katlıyorsunuz hem de arkanızda diğer hedeflerin bulamayacağı bir ceset bırakmış oluyorsunuz. Veya önce asansörün elektrik sistemine ateş edip asansörün kapılarını açabilir ve ardından tek mermiyle hedefinizi boşluğa itebilirsiniz. 


      15 dakika gibi kısa bir süreniz olması dolayısıyla tekrar tekrar oynayacağınız bir oyun Sniper Challenge. Aldığınız puanları katladıkça silahınıza yeni özellikler de ekleyecek daha ölümcül bir suikastçi haline geleceksiniz. Veya sadece boş boş etrafa bakıp güvercinleri, cüce heykellerini, oyuncak ördekleri vurarak challenge görevlerini yerine getirebilirsiniz. Mr.X'in kim olduğunu öğrenmek, striptizci kızlardan 15 dakikalık bir şov izlemek için çok daha kompleks şeyler yapmanız gerekiyor elbette. Kısa ve tek düze görülmesi bir yana, Sniper Challenge daha yüksek bir puan için atışlarınızı planlamanızı, zamanlamanızı gerektiren bir keskin nişancılık arcade'i, harika bir ön satış hediyesi.

          Bu mini oyunu oynama şansına erişirseniz, kasımda asıl oyunda sizi nelerin beklediği konusunda da fikir sahibi olacaksınız. Rahat oynanış, üst kalite grafikler, biraz eksik yapay zeka ister şimdi satın alın ister kasım ayını bekleyin, gerçekten güzel bir şeylerin habercisi.

Not: Şu anda Türkiye'de Hitman: Absolution için herhangi bir ön satış olayı bulunmuyor ancak Tiglon yakında bir çok farklı noktada ve mağazada oyunu ön satışa açmayı planlıyor. Ön satış fiyatının ne olacağı ise henüz belli değil.

1 yorum:

Yorum Gönder