Bilgisayar oyun sektöründe Türkiye'nin gururu olan Mount & Blade yeni oyunu olan Napoleonic Wars'ı çıkardı.Firmanın ikinci oyunu olan Mount & Blade -Warband'e ek paket olarak Napoleonic Wars çıkardı.Oyun Diğer oyunlarına göre kıyaslanırsa grafik olarak hiç bir fark yok. Ek paketin en büyük özelliği çoklu oyuncu kısmına yönelik. Bu ek paket sayesinde yeni haritalar ve çoklu oyuncu modları eklenmiş durumda. Napoleonic Wars yaklaşık 900 MB'lık devasa bir ek paket. M&B'nin diğer oyunları bile bu boyuta ulaşmıyor.




Oyuna 5 farklı ırk eklenmiş. Bunlar: Avusturya İmparatorluğu, Rusya İmparatorluğu, Prusya Krallığı, Fransız İmparatorluğu ve Birleşik Krallık. Bu ırklar içerisinde de kendilerine özgü piyadeleri, atlı süvarileri, müzisyenleri,topçu piyadeler, mühendisleri ve komutanları oluşturan birlikler mevcut.Oyuna müzisyenler,mühendisler ve topçu piyadeleri oyuna farklı bir renk katmış.Mühendisler surlara dinamit yerleştirerek yıkabiliyor,siperler yapabiliyor hatta tahtaları birleştirerek köprü yapabiliyor(köprüden kastım tahtadan bir düzlük ).




Napoleonic Wars'da ise ateşli silahlar yani misket tüfeği daha kullanışlı bir hale gelmiş. Bu sefer hem ateş gücü daha yüksek hem de uzak mesafeden isabet oranı daha fazla. Fakat mermi doldururken tek bir adım dahi attırmaması biraz can sıkıcı bir durum.Diğer taraftan bakarsak "x" tuşuna basarak silahımızdaki süngüyü alıp düşmanımıza saplıyabiliyoruz.Oyun yeni olarakta topçu birliği eklenmiş.Topçuluk kuşatmalarda en etkili birlik aynı zamanda da en zor birlik.Çünkü top düşmanlara tutturmak bir hayli zor.Bunun sebebi oyuna gerçekçilik katmak istemeleridir.Oyuna oldukça fazla haritalar eklenmiş.Bu haritaları; Komutanlar Savaşı, Kuşatma, Düello, Fetih, Bayrak Kapmaca, 
Çarpışma, Takım Çarpışması ve Ölüm-Kalım Karşılaşması olarak kullanabilirsiniz.



Son olarak Napoleonic Wars, Warband'in çoklu oyuncu kısmı için daha da geliştirilmiş hali diyebiliriz.





0 yorum:

Yorum Gönder