Kotaku'nun bugün yaptığı bir haber oldukça ilginç. Sitedeki bir habere göre uzun zamandır gerek sanat gerek oyun dünyasının başına bela olan korsan meselesine Çin tarafından "destek" geldi.

Henüz Çin'de resmi olarak sunucusu açılmayan Diablo 3 tüm dünya oyuncularının olduğu gibi Çinli oyuncuların da merakla beklediği bir oyun. Her ne kadar WoW'da olduğu gibi Diablo 3'te de oyuncular yurtdışından alıp oyunu oynayabilseler de bu sadece nüfusun küçük bir kısmı oluşturuyor.



Ünlü crack grubu Skidrow ise bu konuda ülkenin çaresi oldu. Skidrow şu anda Diablo 3 için bir sunucu emülatörü hazırladı. Bu emülatör oyunun kendini Blizzard sunucusuna bağlandığını zannetmesini sağlıyor ve bu şekilde oyunu offline şeklinde oynatıyor. Emülatör şu anda beta aşamasında.

Ancak haberin ilginç yanı ise Tencent ve People's Daily adlı Çinli haber sitelerinin Skidrow crack'ine sitelerinde yer vermeleri. Üstelik crack'e destek vererek.

Sitedeki haberlerde "Umarız Skidrow, crack'lerini %100 çalışır hale getirir ve biz de Diablo 3'ün resmi sunucusu açılmadan oyunu oynayabiliriz" şeklinde yazı yazdılar.

Bu crack'i kullanacak kişilere de henüz beta aşamasında olduğundan dolayı uyarı da veren siteler "Bu durumda oluşabilecek bug'lara da hazırlıklı olun" diye yazdı.

Her ne kadar şu anda bu iki site yasadışı bir iş yapmış gibi gözükse de henüz Çin'de resmi bir Diablo 3 sunucusu açılmadığı için yazılanlar suç sayılmıyor.
 

0 yorum:

Yorum Gönder