Dungeon Defenders Nedir?

Dungeon Defenders ismindende belli olucağı gibi bir kule defansı oyunudur.Degeon Defenders aksiyon, RPG,kule defansı ve strateji türlerinin birleşmiş ve çok iyi bir şekilde uyarlanmış halidir.Oyun Etheria adlı dünyada geçiyor, bu dünyaya zamanında kötülüklerden oluşan bir ordu saldırmıştır ancak kavalye, avcı, büyücü ve keşişten oluşan grup bu orduyu durdurmuş ve bir kristalin içine hapsetmiştir. Yıllar geçtikten sonra ise bu dörtlü ülke dışına çıkarlar ve ortam bunların çocuklarına kalır. Oyun oynarken çocuklar kristali kırarlar ve kötükler yeniden dışarı çıkar. Şimdi ise bu orduyu durdurmak bu çocuklara kalmıştır.




Oyunun hikayesi böyle oyunun içinde ise işler çok daha güzel öncelikle karekterinizi sizin istediğiniz şekilde özelleştirip oyuna başliyoruz.Oyun tam bir renk çümbüşü, alışana kadar oyun size garip gelmesi muhtemel bir durum.Oyunun senaryo bölümünde sırayla karşınıza çıkan haritaları tamamlayak bir üst bölüme geçmeniz gerekiyor.Oyunun mantığı klasik olarak haritanin belli yerlerinde bulunan kristalleri korumak.Üstünüze dalga, dalga sayıları artan ve güçlenen çeşitli canavarlar geliyor ve sizde class sınızın kendine özgü skil ve savunma cihazlarını kullanarak gelen düşmanları öldürmene çalışacaksınız.







Peki nasıl savunucağız? Oyun size sınırsız savunma cihazı koymanıza izin vermiyor, her koyduğunuz cihaz sınırınızdan yiyo ve sınır dolduktan sonra başka cihaz koyamiyosunuz. Peki bunlar nasıl konuyor oyunda Mana sistemi var bunları edinmek için oyunda her wave başı cikan sandıklardan veya kestiğiniz düşmanlardan elde edebiliriz. Şimdi savunmaları dizdik bunları geliştirmezsek olurmu? Olmaz tabikide yine mana ile savunmalarımızı geliştirmemiz gerekiyor, yoksa siz bi yana bakarken, öbür taraftan savunmanızın kırılmış ve düşmanlarınızın kristale saldırdığını görürsünüz.








Oyun da istemediğiniz kadar silah, zırh,eldiven vs. düşüyor.Ve tabiki kendine göre özellikleri oluyor bunlardan işinize yarayanı giyer gereksiz olanlarıda şahşi tavernanızda npc ye mana karşılığı satış yapabilirsiniz.Taverna nedir? Oyunda herkezin tavernası var oyun odası kurduğunuzda direk buraya giriyosunuz ve oyununuza katılmak isteyenlerde buraya giriyor.Bence güzel bi sistem en azından diğer oyunlardaki gibi sağdece isminizin yazılı olduğu kutucuğa bakmak yerine tavernada beklemek daha eğlenceli burada item alış,satış yapabilir ve atlayıp, zıplayabilirsiz :D









Bu arada oyunda tabiki level sistemide var her lv. aldığınızda size vermeniz için stat veriyor sizde keyfinizce kendinizi geliştirebiliyorsunuz.Bu oyunu eğer 2, 3 arkadaşınız ile birlikde oynarsanız oyunun tadına doyamayacağınızı temin ederim.
İyi eğlenceler.

1 yorum:

Musti dedi ki...

Anlatim cok guzel olmus

Yorum Gönder